Franklinstraat 6
's-Gravenzande
0174 441 268

Foto workshop van ‘Oud naar nieuw’

Bij kringloop De Recycling in ‘s-Gravenzande is afgelopen zaterdag een workshop gegeven met als thema ‘Van oud naar nieuw’. Het was zowel leuk als nuttig.

Drie dames, vrijwilligers van De Recycling, lieten zien wat er zoal mogelijk is om spullen niet weg te gooien, maar op een creatieve manier nieuw leven in te blazen.  Bezoekers van de workshop varieerden van jong tot oud. De meesten kwamen uiteraard uit het Westland. Maar er waren bijvoorbeeld ook jonge vrouwen uit Den Haag. Ze zochten oude stoeltjes om op te knappen. Irene van der Burg hielp ze. Zij toonde tijdens de workshop hoe je oude meubeltjes met bijvoorbeeld een likje verf er weer als nieuw kunt laten uitzien. ‘Het is leuk en helemaal niet moeilijk. Op die manier verander ik thuis regelmatig de inrichting. Dat is veel goedkoper dan nieuwe meubels kopen. Er wordt veel te veel weggegooid. Dat is zonde en helemaal niet nodig’, aldus Irene.

Workshop van oud naar nieuw

Goede doelen
Veel spullen kunnen een tweede leven krijgen door ze op te knappen. Oude meubeltjes kun je opnieuw stofferen of verven. Van oude kranten zijn briketjes te maken. Ook met oude kaarten zijn creatieve dingen te verzinnen. Dergelijke voorbeelden waren zaterdag te zien bij De Recycling. Er werden ook kaarsen, zeepjes en lakentjes verkocht die van oude materialen zijn gemaakt. De opbrengst daarvan gaat naar goede doelen, zoals gebruikelijk is bij De Recycling.