Franklinstraat 6
's-Gravenzande
0174 441 268

Foto’s van hiphopworkshop en meer

Op zaterdag 19 januari gaven Guatemalteekse hiphoppers en een Costaricaanse kunstenaar workshops. Ook verzorgden zij demonstraties. In 2013 bestaat De Recycling 30 jaar. Dat vieren we elke maand met bijzondere activiteiten. Hier vind je de foto’s van de workshop!

Zo’n 20 jongeren leerden de beginselen van het breakdancen en na een uurtje trainen konden ze een echte voorstelling weggeven. De belangstellende gasten konden vanuit hun luie stoelen het geheel overzien. Ook Erian, een afval kunstenaar uit Costa Rica, kon menigeen verrassen met zijn kunsten gemaakt uit afval. Verschillende mensen hadden hun eigen lege melkpakken, blikjes, dozen meegenomen en hij wist ze om te toveren in een kunstwerk. Hij leerden hen ook het zelf te maken. Voor een volgend jaar is Erian gevraagd om bij verschillende scholen langs te komen.

[nggallery id=10]

Donatie
De hiphoppers bieden jongeren uit Guatemala stad een alternatief voor bendelidmaatschap door gratis hiphop lessen en door hen op te vangen in een breakdanceschool. In drie jaar tijd zijn hierbij 500 tot 600 jongeren betrokken geraakt, uit de marginale wijken van Guatemalastad. Dit hiphopproject stimuleert deze jongeren om goede levenskeuzes te maken. Dit project heeft ook een donatie van De Recycling ontvangen van € 3.000.