Franklinstraat 6
's-Gravenzande
0174 441 268

Recycling steunt kinderclub met 5.000 euro


Kringloop De Recycling heeft Moeder- en Kindcentrum Bij-1 5.000 euro geschonken. Bij-1 biedt in de Haagse Spoorwijk activiteiten aan moeders, kinderen en tieners. Kinderen uit gezinnen met een laag inkomen kunnen hier naar hartelust spelen. In een veilige omgeving, begeleid door moeders/vrijwilligers.

Bij-1 bestaat sinds 2009. Debby Harting-Koning is initiatiefnemer en coördinator van het centrum. ‘Ik zag de nood onder moeders en kinderen. Veel kinderen hebben thuis weinig of geen speelgoed. Ik wilde hen ook een plek bieden waar ze na schooltijd naartoe kunnen gaan, zodat ze niet op straat hoeven te hangen’, zegt Debby.

Meer vrijwilligers
Debby is de enige betaalde kracht van Bij-1. Verder draait het centrum volledig op zo’n 25 vrijwilligers. Er zijn meer vrijwilligers nodig, vooral om meer tieneractiviteiten te kunnen organiseren.

Bij-1 is volledig afhankelijk van giften van instanties en particulieren. Debby is dan ook heel blij met de donatie van De Recycling uit ‘s-Gravenzande. ‘Geweldig, super!’, reageert ze bij het overhandigen van de cheque.