Franklinstraat 6
's-Gravenzande
0174 441 268

Van der Zwan nieuwe voorzitter De Recycling

Maarten van der Zwan wordt de nieuwe voorzitter v
an kringloopwinkel De Recycling. Hij was eerder locoburgemeester van de gemeente Westland. De huidige voorzitter, Gerard van der Sar, draagt zijn taken per 1 oktober over. Omdat Van der Sar zich jarenlang met hart en ziel heeft ingezet, laat De Recycling dit niet onopgemerkt voorbij gaan. Op 21 september is er vanaf 19:30 uur een afscheidsreceptie in De Kiem in ’s-Gravenzande, iedereen is welkom.

Maarten van der Zwan neemt de voorzittershamer over. Hij heeft zin in zijn nieuwe rol: “Zelf kwam ik hier al regelmatig boeken en platen zoeken. Ik vind het geweldig dat ik als voorzitter mag bijdragen aan het hergebruik van allerlei mooie spullen. En doordat we voor spullen zeker niet de hoofdprijs vragen, heeft De Recycling ook echt een sociale functie. Mensen met een klein budget kunnen bij ons toch het noodzakelijke kopen.”

Begonnen op de bakfiets
Gerard van der Sar is sinds 1984 actief bij de kringloopwinkel. Hij begon als bakfietsrijder om spullen op te halen. Later werd hij één van de voortrekkers voor de verhuizing van de oude loods aan de Hoflaan naar het grotere pand aan de Franklinstraat. De Recycling is in dit nieuwe pand doorgegroeid, er zijn nu zo’n 70 enthousiaste vrijwilligers actief. Jaarlijks gaan allerlei donaties in natura en tienduizenden euro’s naar goede doelen.

Het bestuur is nog op zoek naar een financieel verantwoordelijke en iemand die leiding geeft aan een deel van de vrijwilligers.