Franklinstraat 6
's-Gravenzande
0174 441 268

Workshops breakdance en afvalkunst

In 2013 bestaat De Recycling 30 jaar. Dat vieren we elke maand met bijzondere activiteiten. Op zaterdag 19 januari geven Guatemalteekse hiphoppers en een Costaricaanse kunstenaar workshops. Ook verzorgen zij demonstraties.

De workshops zijn om 13:00 en 15:00 uur. De workshops duren iets meer dan een uur en beginnen met een korte demonstratie.

Opgeven
Opgeven voor de workshops kan door te mailen naar jubileum@recyclingwestland.nl. Meld daarin op welke tijd je komt en voor welke van de twee workshops. Geef je zo snel mogelijk op, want de ruimte is beperkt.

Hiphop
De hiphoppers bieden jongeren uit Guatemala stad een alternatief voor bendelidmaatschap door gratis hiphop lessen en door hen op te vangen in een breakdanceschool. In drie jaar tijd zijn hierbij 500 tot 600 jongeren betrokken geraakt, uit de marginale wijken van Guatemalastad. Dit hiphopproject stimuleert deze jongeren om goede levenskeuzes te maken. Dit project heeft ook een donatie van De Recycling ontvangen van € 3.000.

Afvalkunst
De andere workshop wordt gegeven door Erian Herrera uit Costa Rica. Hij geeft workshops over het maken van kunst van afval. In deze workshops kunnen bezoekers met de kunstenaar bijvoorbeeld toekans maken van gerecycled materiaal, zoals bierblikjes. Met kinderen maakt Erian Herrera ook vlinders van melkpakken. Herrera is onderdeel van het project Recicl-Arte, dat ook wordt gesteund door Formflex Metazet uit Wateringen.

Westlandse achtergrond
De hiphoppers en de kunstenaar worden beiden ondersteund door Edventure, de reisorganisatie van Ed Smit uit Maasdijk. Zo hebben deze projecten een Westlandse achtergrond. Edventure biedt reizen aan naar landen in Midden-Amerika en vormt een platform voor projecten die mensen vooruit helpen.

Kringloopwinkel De Recycling is officieel opgericht in 1983. Deze kringloop is begonnen in een garagebox en nu gevestigd aan de Franklinsstraat 6 in ’s-Gravenzande. De opbrengst van de winkel gaat naar goede doelen en meer dan 70 vrijwilligers werken hieraan mee.