Franklinstraat 6
's-Gravenzande
0174 441 268

Doelstelling

De belangrijkste doelstelling van De Recycling is het verminderen van onze afvalberg. Door gebruikte spullen opnieuw te gebruiken, zorgen we samen dat we minder afval produceren. Dat is natuurlijk ontzettend goed voor het milieu.

Kleinere afvalberg
Per jaar produceert een gemiddeld Nederlands huishouden zo’n 561 kilo huishoudelijk afval (CBS, 2008). Daarbij is al het afval dat de industrie voor onze spullen veroorzaakt nog niet eens meegeteld. Door hergebruik verkleinen we de afvalberg en besparen we grondstoffen.

  • Het filmpje The Story of Stuff geeft u een verrassend beeld van de gevolgen van onze consumptie. Er is een versie met Nederlandse ondertiteling beschikbaar (‘Dutch’).

Nóg twee voordelen
Naast het verkleinen van de afvalberg, biedt het inleveren en kopen van gebruikte spullen bij De Recycling nóg twee voordelen:

  • Mensen in het Westland met een klein budget kunnen door de lage prijzen de voor hen noodzakelijke spullen aanschaffen.
  • De opbrengsten van de verkoop gaan na aftrek van onze kosten naar goede doelen. Welke goede doelen dat zijn? Daarover leest u meer bij het nieuws. Of doe zelf een aanvraag voor een donatie.

Wat ook goed is om te weten: bij De Recycling zijn ook mensen met een verstandelijke beperking actief. Door spullen te kopen, in te leveren of door als vrijwilliger mee te werken, maakt u mogelijk dat deze mensen ook kunnen bijdragen aan wat we samen doen.